Vinylgolv

vinylgolvVinygolv har många fördelar. De passar bra såväl i kök och badrum som i hall eller sovrum. Och de kan fås i en uppsjö av färger och mönster; mosaikinspirerat, imitation av parkett eller furugolv, klinkers eller marmormönstrat. Vinylgolv finns inte bara i vackra i färg och mönster utan är också mycket praktiska. Vinylgolven är mjuka och sköna att gå på och har en ljuddämpande effekt. Många vinylgolv rekommenderas av astma och allergiförbundet. Vinylgolv är lättstädade och tål de flesta städprodukter och kemikalier för rengöring.

Fördelar med vinylgolv

Fördelarna med att ha ett vinylgolv i köket är att det har ett skyddande ytskikt som gör det mycket lätt att rengöra och det får inga skrapmärken av köksstolar. Om man tappar mat eller vätska på golvet är det bara att torka upp med fuktad eller torr trasa.

Många inser också fördelen med vinylgolv i barnens rum. Vinylgolv kan man få i en massa olika färger och mönster som passar bra i barns rum. Allt från barnsliga och färgglada färger till mer tuffa och häftiga tonårsfärger. Golven är också mjukare och tystare än vanliga golv vilket gör att ljud dämpas från barnrummet. Vinylgolven passar självklart utmärkt i hallen där man kommer in med blöta och smutsiga skor. Smuts får inte samma fäste på vinylgolvet som på andra golv och det är mycket lätt att torka bort lera eller annan smuts.

Klickgolv

För den händige är det relativt enkelt att lägga ett vinylgolv hemma. Man lägger vinylgolvet direkt ovanpå det gamla befintliga golvet. Det viktiga är bara att se till att underlaget är jämt och rent. Det passar utmärkt tillsammans med golvvärme. Många vinylgolvstillverkare säljer vinylgolv som man bara klickar ihop själv, och behöver på det sättet vare sig lim eller skruv för montering. Golvets raffinerade klicklösning gör att det kan enkelt vikas ihop utan något verktyg, fästmaterial eller tillbehör. Behöver du ändå anlita hjälp så hittar du rätt företag på Bygg.se.