Betonggolv

betonggolvBetong är ett naturmaterial som består av olika bergmaterial som grus, lera och kalk och det är sammanbundet av cement och vatten. Betonggolvet är således riktigt miljövänligt. Betonggolvet är dessutom billigare än både sten och kakel. Hårdheten och hållbarheten är de viktigaste egenskaperna. Betonggolven behöver dessutom inte underhållas eller bytas ut. Sannolikt har ett betonggolv en obegränsad livslängd. Det är extremt slittåligt och dessutom vackert. Hör efter med Stadax Betongteam i Varberg om du har ytterligare funderingar kring betonggolv.

Betonggolv var tidigare mest lämpade för källare och garage, men används idag på alla möjliga ytor i ett hem. En del väljer att måla betonggolvet vilket ger ett helt annat estetiskt intryck eller upplevelse än att ha golvet omålat.

Trendigt

Tidigare syntes betonggolv främst i offentlig miljö. Betonggolven har dock blivit mer och mer trendiga som golv, och synbara i hemmiljö. Betong har blivit den nya hippa golvmaterialet i valet för designers och husägare. Betonggolv finner man i butiker, trendiga restauranger, kontor och bostäder överallt. Oavsett om det är syrafärgat, målat, specialbehandlat erbjuder betonggolven speciella texturer och mönster.

Betonggolven är vidare lätta att hålla rena och de behöver ingen egentlig skötsel. Betonggolv väljs allt mer av personer med allergi eller astma eftersom damm och kvalster lätt kan sopas eller dammsugas bort. Och betonggolvet är också bättre för inomhusluftens kvalitet.

Gjuta golv själv

Att själv gjuta ett betonggolv är relativt enkelt om man är någorlunda händig och har viss grundkunskap om materialet. Om man dock planerar att gjuta betonggolv i våtrum som badrum bör man dock anlita en hantverkare så att det blir helt riktigt med tanke på att hemförsäkringen skall kunna gälla för eventuella fuktskador etcetera. Själva gjutningen är viktig, liksom vilken typ av slipning man bestämmer sig för. Beroende på vilken slipkloss man väljer kan man få fram olika typer av golvytor i betong; allt från grovt och robust golv, till en polerad betong med en vacker nästan spegelblank yta.